SpOnSoR

Thursday, August 2, 2012

adab di mana?????



peristiwa yang berlaku dalam hidup aku ari ni membuat aku terpanggil membuat entri ni...bukan apa perasaan bengang yang teramat sangat menyebabkan inilah satu satunya cara utk aku melepaskan geram waktu bulan puasa ni..aku terpaksa bersabar disebabkan oleh orang2 yang xde adab..(gila kuasa mungkin)...aku xkisah kalo nak cakap ape pn..tp cara dia bercakap dengan aku jadikan aku tertanya2 kalo cmni la ko layan student dari negara ko sendiri cmane la ko layan student2 luar yang sememangnya berpuluh2 ribu bayar kat tempat ko ni...pada aku sebagai penjawat awam kenalah ada adab cara nak berkomunikasi ngan orang...ni x..setiap kali datang jumpa nak wat urusan perbuatan nya sama.... "student master banyak bagi masalah", yg bg masalah tu PF ko mungkin..jgn sbb nila setitik rosak susu sebelanga..ikutkan aku mmg nak berperang ngan ko..tp pk mak bapak aku ajar aku cara2 nak beradab ngan orang...ingat ko ada kuasa besar sangat..ko bayangkan ape yg ko buat skrang orang buat kat anak2 ko yang comel tu ape ko rasa?????ingat...ALLAH akan balas ape ko buat....

p/s: hidup kat dunia ni jgan berlagak sangat...skrang boleh la ko berlagak sbb ko ade kuasa...cuba nnt ALLAH tarik ape yg ko ade skrang baru ko tau langit tu tggi ke rendah...lagi satu..ko tu bekerja dan berdepan dengan customer yg bagi duit kat ko..yang bayar gaji ko..so xleh ke bercakap dgn sopan???selama ni beria kita suh budak2 skrang supaya cakap sopan santun ngan org tua..cmane budak2 nak jadi polite kalo org2 tua cakap pn menengking...so jgn salahkan budak2 kalo kuang ajar....so peace no war..salam..

1 comments:

sherlina halim on August 16, 2015 at 7:58 PM said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino