SpOnSoR

Thursday, April 28, 2011

Saya SinGLe SeBaB



Anda single??seorang lelaki atau perempuan bujang yg xde komitmen dengan mana mana hubungan???
pernah x org2 tua korang pressure otak korang dengan pelbagai persoalan...

bila ko nak kawin???eh ko da kawin ke???kenapa ko xkawin lagi???
Rasa meluat menyampah dengan pertanyaan tu kan?? Jom kita jawab soalan2 sedara mara, sepupu sepapat dan kawan2 korang tu...








SAYA SINGLE/TAK KAWIN LAGI SEBAB:

1. Susah la nak cari Mr. Mrs Right/ Orang yang betul2 paham kita..
- Yela..miskin xnak..kaya xnak...keje msti da tetap..duit hantaran letak tinggi2 letak murah2 katanya barang2 skrang da mahal...kalo stakat RM5k hantaran tu nak tumbang sekor lembu pn xlepas...
   Mr. Right saya pemalu..

2. Nak fokus pada career/blaja/ nak kejar cita2 dulu....
- alasan biasa...mak biarla saya keje dulu..dapat duit bnyk2 dulu..tolong balas jasa mak ayah dulu...da stabil esok baru saya kawin ok...:)... Confirm mak akan cakap.."sampai ke tua la mak xdapat timang cucu," hihihi

3. Kalo single ni rasa bebas ckit..
- FREE...dunia ni aku yg punya...aku leh wat apa aku suka...(asalkan xmelanggar syariah ISLAM la kan) leh kuar ngan sape2 je...leh skandal ngan sape2 je (opsss....no!no!no! jangan main2kan perasaan org lain) ...hahaha..

4. Xde sape la nak kat saya...
- Puas da ngorat mak..xde sape nak kat anak mak ni...nak kata huduh cun da ni...nak kata comel xla..CUTE tu ada...tp napa xde sape nak ???cmane nak kawin kalo xde calon mak kan kan kan???? apa kata mak tolong carikan....berkat ckit..hihihihi (aku akan suh mak carikan jugak tahun depan...kalo aku masih xde calon tahun ni...)

5. Sy xnak bercinta...sy nak cari calon suami/isteri terus..
- Susah sangat nak cari calon suami/isteri yg betul2 menjadi pilihan mak ayah ni....sbb diorg kena kawin ngan family kita skali....so kalo hbgn ngan mak ayah n adik beradik pn xrapat...susah jgk kan???

6. Xnak da rasa perit/sakit bila ditinggalkan...
- Betul...mmg adat bercinta...kalo bukan jodoh mksudnya aku bukan untukmu la...ada yg sanggup bunuh diri sbb cinta...scary giler...kalo nak bercinta pas ni xpayah bg 100% kepercayaan kat pasangan tu...kalo korang da kawin baru bg 100% kepercayaan tu...kalo terlampau percaya maka hati ini telah kau sakiti la jawabnya...

7. Im love being single...
-  Love is not a single word....Now im single because I was born that way...Saya single sbb ini adalah takdir saya...dan saya percaya JODOH saya ada...Kerana JODOH saya adalah rahsia ALLAH..dia lebih tau segala2nya...

p/s: Ya ALLAH, seandainya aku tidak ditakdirkan untuk hidup bersama dengan jodoh ku...kau berilah aku peluang untuk mengenalinya...sekurang kurangnya aku dapat merasa nikmatnya perasaan cinta yang dikurniakan olehMU..AMIN...

2 comments:

az on April 29, 2011 at 8:24 AM said...

sokong stetmen no 3 :P

Muhammad Burn on June 23, 2011 at 9:59 AM said...

stuju susah nak cari yg fham. xda org nak pun ye jugak. hehe... sy pun single gak. jom knai2... mana tau ngam :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino