SpOnSoR

Saturday, November 12, 2011

i'll promise




wah...lama giler aku xupdate blog ni..maklumla sejak bergelar pelajar master im super bz..tiap2 minggu disajikan dgn assignment...assignment dan assignment...but im quite happy with my life now...at least im be somebody..i have work to do....

there's a lot of things happens...sad, happy, frustration, but its normal...:) i love my life...my friends..my family....
i love my blog also..wah..quite a long time im not update this blog.....

i'll promise to update my blog everyday after this...hihihi

Thursday, September 15, 2011

Hari Lif Rosak Sedunia aka hari menaiki tangga...




arini..ari lif rosak sedunia...g sumer bangunan sumer lif rosak...so aku consider sbg ari lif rosak sedunia...dah la sumer tgkat yg aku nak tuju sumer paling atas sekali...naik bgnan pentadbiran pn aku g atas sekali...naik kolej pn kena tgkat paling atas sekali...wah...lama2 aku kat sini leh kurus....wakakaka....

kalo da lif rosak..nak xnak kena naik tangga jugak..walaupun bilik berada di tgkat 8 daripada 9 tgkat kolej...nak xnak kena jugak naik tangga...hahaha...xpe tgk lg sebulan dua ada kat sini..msti slim melim aku..wakakakakaka....

p/s: bila da slim river baru la ramai peminat..wakakaka....is quite tired experience yet fun...haha...sehari 2 boleh la aku tahan..tp kalo sepanjang sem cmni jawabnya stress la aku..haha...

Monday, September 12, 2011

my 1st class



today i attended my first class as a master student...kelas counselor in workplace....dan arini aku juga berdepan ngan pengalaman yg xleh boleh aku lupa...selipar aku pakai tercabut tapak....dan terpaksa pakai selipar jepun kaler merah (ketika itu aku berbaju kurung hijau) mengelilingi fakulti..hahaha...ade jugak yg pandang n gelak2 kan aku..tp wat bodo je la...

Kemudian dari tghari smpai petang selipar aku hampir tercabut tapak..so bayangkan cmane aku berjalan..pastu ape lg terus outing g shopping selipar....nasib baik 2 pasang selipar harga dia murah je...RM30lebih je...huhuhu....pengalaman memalukan kot bg aku...hahaha..lantak ar...wat muka selamba sudah.....

Tadi aku pergi kelas Counselor at Workplace....aku seronok ngan budak kelas aku..sebab ramai jugak foreigners...ade dari iran, somalia, pakistan, indonesia, china pn ade...so pasni leh la improve ckit english aku....hihihi.......

aku ade jugak masalah pendaftaran..bukan aku je..tp ramai lagi...huhuhu..so ape2 pn selamba je la.....aku akan setelkan 26 aribulan ni...


p/s: thanks to my friend siti aminah coz teman aku g beli belah selipar...huhuhu thanks jugak selipar jepun kat surau lelaki di fppsm...hahaha...

Saturday, September 10, 2011

Iran Food...




for the first time aku makan makanan dari middle east ni...saje gatal2 cuba...nak tau sedap ke x...setakat yg aku rasa ni mmg xleh masuk ngan tekak aku..smpai skrang tekak aku loya je..perut aku plak semacam je rasa...haha jd...kalo kebab tu leh la makan...mmg aku ni tekak melayu..n xleh cari org iran sbg bf aku..wakakakakakaka....tp okla..utk pertama kali...

p/s: kalo tau aku makan makanan panas je td..lagi best....huhuhu....

Friday, September 9, 2011

my 1st week journey as a student...




assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...first of all maafla..sebab asik update citer sal U je...al maklumla aku excited...mula2 smpai sini takut nervous sumer ada...tp next week kelas da mula..cmane la aku...hihi...tp xpe..bak kata seorang sahabat hidup ni kena think positive...anggap je la apa jua kesusahan tu adalah satu keseronokan..jd xla kita stress kan??? baru awek muda....

setakat beberapa ari aku berada kat sini dan berseronok ok la...not so bad...tp blum kelas mula lg...blh dikatakan kolej yg aku dok ni agak jauh dari fakulti aku...ingat nak pindah kolej....tp tgk la ari isnin cmane...kalo dapat kolej dekat senang ckit..nak jalan mmg agak jauh la......

pagi tadi awal2 g jalan2 cari pakwe..(walaupun xjumpa sorang pn...hehehe) tgk scenery kampus utm skudai ni..cantik jugak la...nnt datang sendiri wajib bawak kamera kesygn aku...haha mmg mana2 aku g aku tgkap gmbar...hahaha....

mggu depan kelas da mula...kelas aku ari selasa smpai jumaat...aku amik kelas pagi sumer 9- 12...jd petang leh dok rileks..solat zohor pn dalam bilik je....make up pn pg2 je..hahaha....semoga ALLAH mempermudahkan tugas2 aku spjg berada kat sini...amin...


p/s: sape2 bloggers yg dok kat utm ni meh la jmpa aku...leh kt sharing2 sal utm ni..maklum la aku ni kan student baru kat utm ni....:)

Tuesday, September 6, 2011

Utara Selatan....




Hari ni aku officially bergelar student balik..setelah sekian lama xpegang buku aku kena pegang buku balik....haha...nervous, cuak, hepi, rilex..bercampur baur...aku pn xtau perasaan aku skrang ni....yg penting ari pendaftaran ni mmg paling memenatkan....dan mula la comparison antara universiti sebelum ni dibuat....dulu aku blaja kat utara (UiTM) skrang kat selatan (UTM)...

UTARA
- sepanjang perjalanan ape yg aku nampak SAWAH PADI yg menghijau seindah mata memandang...
- perjalanan yg sangat jauh dari kampung halaman aku..
- kat sini aku ada pak sedara aku..susah senang aku cari je dia...kalo dia xnak aku leh paksa...boleh la bergantung harap ngan dia sebelum blaja berdikari..
- universiti ni xbesar mana...leh je jalan kaki kalo nak g memana...
- masuk2 kolej terus penuh budak2 dalam bilik...
- walaupun kat sini panas tp agak happening....
- daftar kejap je setel..xpayah tggu lama2...

SELATAN
- sepanjang perjalanan apa yg aku nampak KELAPA SAWIT...mmg kat johor ni penuh ngan kelapa sawit..mgkn sbb kelapa sawit ni mmg utama kot kat sini (aku pn xsure)
- jauh jugak..tapi xsejauh utara tu...tp aku serabut giler2 kat sini...maybe sbb dok bandar...masuk je JB mmg otak aku serabut....
- aku xde sedara mara utk aku bergantung harap..alone..i repeat ALONE...
- "u" ni besar giler..aku yg miskin dan xde transport ni terpaksa la gamble je...huhuhu....(kena pujuk daddy blanja kete sebijik)
- pendaftaran diorg wat number ala2 bank gitu...tp lembab nak mampo*....aku nak setelkan pendaftaran je pn amik masa 5jam 30 minit...lum  setelkan hal2 kolej kediaman...
- yg paling best dia boleh bg aku blok yg mmg xde org....aku sorang2 je dok dalam blok tu..giler ape....student lain daftar ari sabtu ni....(mmg x la...tp aku bersyukur kepada ALLAH....akhirnya aku dapat bilik yg ok ckit..walaupun masih xde rumate tp bilik2 lain ada org..ALHAMDULILLAH)

mintak2 ALLAH permudahkan urusan aku sambng blaja ni...mintak2 aku leh cepat adapt ngan  suasana baru ni....amin..


p/s: mula2 tu mmg la rasa susah..tp bila da lama tu msti ok kan???xpe..bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian..bak kata seorang sahabat..bukan mudah nak berjaya...kena tempuh macam2 dugaan dl baru leh berjaya....so WISH ME LUCK...doakan kejayaan aku dunia akhirat....AMIN....

Tuesday, August 9, 2011

Wordless Wednesday




lama xbuat entri wordless wednesday ni...ni gambar yg aku pilih.....:)

Monday, August 8, 2011

Muda Dan Tua




Aku ingin muda,
Muda pada setiap masa,
Muda pada setiap ketika,
Selalu gagah mengemudi sebuah kembara,
Selalu membela nasib keluarga.

Aku ingin muda kembali,
Muda zahir dan batin,
Agar dapat beribadat seperti dulu lagi,
Agar dapat aku perbetulkan kembali segala kesilapanku.

Aku si muda yang sering alpa,
Sering culas dalam melakukan suruhan-Nya,
Sering melewati azan dalam gulungan selimut senja,
dan kedinginan air yang mematikan langkah untuk beribadat kepada-Nya.

Hari ini...
Akulah si tua itu,
Si tua yang tidak punya sesiapa,
Tiada harta tiada juga keluarga,
Aku lah si tua yang yang ditinggalkan 'mereka',
Si tua ini sering berkeliaran mencari sesuap nasi,
Aering kesedihan di saat hari hujan,
Dek tiada tempat tinggal dan makanan yang kehabisan.

Kini...
Yang tinggal hanyalah sebuah diari,
Suka duka si tua itu,
Kisah pengakhiran seorang tua yang di buang tanpa harga,
Di akhir catatan diari usang itu,
Si tua itu berkata...
'Sesalku tidak akan pernah padam hingga aku mati...'

sumber : sini

Sunday, August 7, 2011

ANDAI INI ADALAH RAMADHAN TERAKHIRKU...


 
 
Wahai insan, renunglah engkau akan nasib diri...
Wahai qalbu, sedarkah engkau akan gerak hati...
Wahai aqal, terfikirkah engkau akan apa yang bakal terjadi...

Andai ini merupakan Ramadhan ku yang terakhir kali,
Buatku sekujur jasad yang bakal berlalu pergi,
Tatkala usia bernoktah di penghujung kehidupan duniawi
Pabila tiba saat tepat seperti yang dijanji Ilahi
KEMATIAN...adalah sesuatu yang pasti.....

Andai ku tahu ini Ramadhan terakhir,..
Tentu siangnya aku sibuk berzikir
"a'la bizikrallahi tat mainnal qulub"
[Bukankah dgn berzikir itu hati akan menjadi tenang..]
Biarpun anak tekakku kering kehausan air
Tentu aku tak akan jemu melagukan syair
Rindu mendayu..
Merayu...
Kepada-NYA Tuhanku yang satu...

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu solatku dikerjakan di awal waktu
Solat yang dikerjai...
Sungguh khusyuk lagi tawadhu'
Tubuh, minda, dan qalbu...bersatu memperhamba diri
Mengadap Rabbul Jalil...
Menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekelian alam]

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tidak akan aku persiakan walau sesaat yang berlalu
Setiap masa tak akan dipersia begitu saja
Di setiap kesempatan juga masa yang terluang
Alunan Al-Quran bakal ku dendang...bakal ku syairkan

Andai ku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu malammu aku sibukkan dengan
Berterawih...
Berqiamullail...
Bertahajjud...
Mengadu...
Merintih...
Meminta belas kasih....
"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MUtapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"

Oleh itu duhai Ilahi...
Kasihanilah daku hamba-MU yang...
Hina..
Dhaif..
Jahil..
Lagi Banyak Dosa ini..
Menikmati bulan yg dirindui oleh nabi dan sahabatNya..
Moga setiap langkah ku zuhud kepada MU..
Moga ku istiqamah di ramadhan ini..

ANDAI AKU TAHU INI RAMADHAN TERAKHIR………
 
 
Sumber klik --> Persinggahan Terakhir

Thursday, August 4, 2011

Persiapan Kematian


Cerdasnya orang yang beriman,
dia yang mampu mengolah hidupnya yang sesaat dan sekejap
untuk hidup yang panjang.

Hidup bukan untuk hidup, tetapi hidup untuk Yang Maha Hidup.
Hidup bukan untuk mati, tapi mati itulah untuk hidup.

Kita jangan takut mati, jangan mencari mati,
Jangan lupakan mati, tapi rindukan mati.
Karena, mati adalah pintu berjumpa dengan Allah SWT.
Mati bukanlah akhir cerita dalam hidup,
tapi mati adalah awal cerita sebenarnya,
maka sambutlah kematian dengan penuh ketakwaan.

Persiapkan kematian dengan selalu menjaga tujuh sunnah Nabi setiap hari.
Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:

Pertama,
Tahajjud karena kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya.

Kedua,
membaca Al-Qur’an sebelum terbit matahari. Alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur’an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman.

Ketiga,
Jangan tinggalkan masjid untuk sholat berjama'ah, terutama di waktu shubuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke masjid, karena masjid merupakan pusat keberkahan, bukan karena panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

Keempat,
Jaga shalat Dhuha karena kunci rezeki terletak pada shalat dhuha.

Kelima
Jaga sedekah setiap hari.
Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari.

Keenam
Jaga wudhu terus menerus karena Allah menyayangi hamba yang berwudhu. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, “Orang yang selalu berwudhu senantiasa ia akan merasa selalu shalat walau ia sedang tidak shalat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya
Allah”.

Ketujuh
Amalkan istighfar setiap saat.
Dengan istighfar masalah yang terjadi karena dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

(Pesan indah dari KH. Arifin Ilham)

Selamat Berpuasa...




Belum terlambat rasanya aku nak mengucapkan selamat menyambut ramadhan al- mubarak kepada semua muslimin dan muslimat.......

Sunday, July 24, 2011

Im a student...



Lama giler xupdate blog..hahaha

My life as a student (again) is start this september...
wa..cuak takut sumer ada....
mintak2 xsesusah yg aku sangkakan....

p/s: sapa2 tau sal scholarship utk student master..leh x inform kat aku....

Tuesday, June 28, 2011

Tongue Twisters



Tongue- twister ni adalah ayat2 yg boleh melatih lidah korang supaya betul...dikategorikan sebagai "word game" jugak la...bagus jugak untuk pronunciation korang..especially in English...dalam BM pn ada...tp xbanyak kot..try ajar adik2 korang or korang sendiri yg baca..msti tergeliat lidah korang...hahaha....



1
Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
A peck of pickled peppers Peter Piper picked.
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?

2
I saw Susie sitting in a shoe shine shop.
Where she sits she shines, and where she shines she sits.

3
How many boards
Could the Mongols hoard
If the Mongol hordes got bored?

4
Did Dick Pickens prick his pinkie pickling cheap cling peaches in an inch of Pinch or framing his famed French finch photos?

5
A big black bug bit a big black dog on his big black nose!

6
Denise sees the fleece,
Denise sees the fleas.
At least Denise could sneeze
and feed and freeze the fleas.

7
Coy knows pseudonoise codes

8
How many cookies could a good cook cook If a good cook could cook cookies? A good cook could cook as much cookies as a good cook who could cook cookies.

9
The thirty-three thieves thought that they thrilled the throne throughout Thursday.

10
Something in a thirty-acre thermal thicket of thorns and thistles thumped and thundered threatening the three-D thoughts of Matthew the thug - although, theatrically, it was only the thirteen-thousand thistles and thorns through the underneath of his thigh that the thirty year old thug thought of that morning.

11
How much ground would a groundhog hog, if a groundhog could hog ground? A groundhog would hog all the ground he could hog, if a groundhog could hog ground.

12
How much wood could Chuck Woods' woodchuck chuck, if Chuck Woods' woodchuck could and would chuck wood? If Chuck Woods' woodchuck could and would chuck wood, how much wood could and would Chuck Woods' woodchuck chuck? Chuck Woods' woodchuck would chuck, he would, as much as he could, and chuck as much wood as any woodchuck would, if a woodchuck could and would chuck wood.

13
Mary Mac's mother's making Mary Mac marry me.
My mother's making me marry Mary Mac.
Will I always be so Merry when Mary's taking care of me?
Will I always be so merry when I marry Mary Mac?

14
Through three cheese trees three free fleas flew.
While these fleas flew, freezy breeze blew.
Freezy breeze made these three trees freeze.
Freezy trees made these trees' cheese freeze.
That's what made these three free fleas sneeze.

15
Bobby Bippy bought a bat.
Bobby Bippy bought a ball.
With his bat Bob banged the ball
Banged it bump against the wall
But so boldly Bobby banged it
That he burst his rubber ball
"Boo!" cried Bobby
Bad luck ball
Bad luck Bobby, bad luck ball
Now to drown his many troubles
Bobby Bippy's blowing bubbles.

16
Yellow butter, purple jelly, red jam, black bread.
Spread it thick, say it quick!
Yellow butter, purple jelly, red jam, black bread.
Spread it thicker, say it quicker!
Yellow butter, purple jelly, red jam, black bread.
Don't eat with your mouth full!

17
I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I won't wish the wish you wish to wish.

18
Stupid superstition!

19
There was a fisherman named Fisher
who fished for some fish in a fissure.
Till a fish with a grin,
pulled the fisherman in.
Now they're fishing the fissure for Fisher

20
Out in the pasture the nature watcher watches the catcher. While the catcher watches the pitcher who pitches the balls. Whether the temperature's up or whether the temperature's down, the nature watcher, the catcher and the pitcher are always around. The pitcher pitches, the catcher catches and the watcher watches. So whether the temperature's rises or whether the temperature falls the nature watcher just watches the catcher who's watching the pitcher who's watching the balls.

21
To sit in solemn silence in a dull, dark dock,
In a pestilential prison, with a life-long lock,
Awaiting the sensation of a short, sharp shock,
From a cheap and chippy chopper on a big black block!

22
Picky people pick Peter Pan Peanut-Butter, 'tis the peanut-butter picky people pick.

23
If Stu chews shoes, should Stu choose the shoes he chews?

24
Luke Luck likes lakes.
Luke's duck likes lakes.
Luke Luck licks lakes.
Luck's duck licks lakes.
Duck takes licks in lakes Luke Luck likes.
Luke Luck takes licks in lakes duck likes.

25
Seventy seven benevolent elephants

26
There those thousand thinkers were thinking how did the other three thieves go through.

27
Santa's Short Suit Shrunk

28
I scream, you scream, we all scream for icecream! 

29
One-one was a race horse.
Two-two was one too.
One-one won one race.
Two-two won one too

30
If Pickford's packers packed a packet of crisps would the packet of crisps that Pickford's packers packed survive for two and a half years?

   

Nak lagi??..klik { sini } ade 470 lg...byk giler kan???smpai cedera la lidah korang membaca nnt...amalkan sehari 3 ayat je sudah...:P...haha..




p/s: bagus jugak tongue twisters ni..leh bagi aku bertambah muda..sbb asik gelak je bila membaca....tongue twister dalam bahasa melayu apa yerk???lidah bercabang tergeliat ye??haha...

Wordless Wednesday


Yey..mood baik arini..sebab ada tajuk nak post entri...ok gmbar apa nak post ni???...ermmm...kita bagi current issue la..yg tgh kecoh skrang ni.....:) jeng jeng jeng....



gambar telah pun diberi...so lets think...


Sumber gambar: Mr. Google..

Monday, June 27, 2011

Putus Harapan sbb Putus Tunang???...



Hari ni pagi2 da dapat msg dari xtau sape...nak kesian ke xnak aku xtau...yg pasti aku mmg xbls msg dia sbb sedang enak dibuai mimpi masa tu...dan kalo aku terjaga pn mmg aku xkan balas sbb aku mmg xde kredit pn....kalo ada kredit pn belum tentu aku nak balas...sbb salah balas kang dia bunuh diri xke aku yg kena nnt???


Saya da putus tunang ni..camane nak pujuk tunang saya???saya da putus harapan nak hidup lg, ngah tension ni...

Message ni wat aku terpikir beberapa perkara...:
  • apa aku patut buat??
  • nape nak melibatkan aku dalam masalah ko ni??
  • dia yg bergaduh ngan tunang dia..watpe nak mintak tlg aku???
  • dia sape??aku pun xtau...yg aku tau dia ni mmg sk msg ntah pape kat aku...nak mati la..
  • nak putus harapan nak hidup???dia ni laki ke pmpuan atau pondan..aku pn xtau la...tp kata2 tu jelas dia mmg xmatang...
  • dia ni jugak yg ajak aku g kahwin dia bulan 1 nnt...(ajak aku awal giler...haha..)
  • aku ni bukan pakar motivasi ataupun pakar rumahtangga..(kawin pn belum..bf pn xde..)
  • atau aku ni yg kerek sangat ngan dia...????

p/s: aku kejam ke aku kerek???tp sumpah aku malas layan org2 cmni...nak kata budus ada otak...nak kata xpandai..g sekolah...ntah ler...aku paham mmg korang sayang sgt kat pasangan korang..tp xpayah la smpai putus harapan nak hidup...jodoh pertemuan semua ketentuan ALLAH...so xpayah la nak bunuh diri sbb putus cinta/tunang ni....masa tu ubat dia....lama2 adalah JODOH tu..

Sunday, June 26, 2011

PaNtUn 2




Pantun lagi??layan kan je la ok..:)...

Pagi pagi makan telur,
Hello Hello Hellloooo

Borak2 ngan ani,
Lama xupdate blog ni...

Orang cakap dia ajuk,
Aku merajuk...

Jalan2 ngan Sapak,
Followers blog still aku xnampak..

Makan durian mmg sedap,
Jadi aku da fedup....

G hospital ulang alik..
Aku fedup kejap je ni da rajin balik..

oh! ade tah*,
Hihihihihihihiiihhhihi.....:P

Cerai rujuk, cerai rujuk,
ni la first entri pas aku merajuk...

Dia kawan ngan orang kaya,
Harap korang suka la ye...

 Bercinta dengan Love Dea,
Aku buat pantun sbb da xde idea..

Aku anak Pak Lah,
Oklah...

Gigi dia penuh plag,
Sambung len kali plak..

Hero teror tunggang kuda,
Da da da da.....

Ucop Wilcha suka melambai,
Bubyeeee.....

Bayar bil telekom,
Assalamualaikum....

Aduh! sakitnya gigi,
Jumpa lagi...





p/s: pantun lagi..haha..tu je idea aku ada..korang jgn la marah k....:)...pusing melaka naik beca....selamat membaca....:)

Thursday, June 23, 2011

TENSION!!!!!FoLLowEr Aku HiLang..




Apesal yerk aku xleh tgk follower aku????....widget follow aku hilang..huhuhu...xkan kena tukar template lagi???anyone help me...plzzz....huhuhu

MAKAN ANGIN BERSAMA GENKCORNER


Ok..segmen terakhir sebelum masuk tdo...aku join sbb tiada paksaan dalam menge"tag" orang...sbb aku xde sape nak tag...xkan nak tag BA plak kot...hihihih....aku bersendirian di dunia blog....:) 
 
 
 
 
1. follow genkcorner (。◕‿◕。 )
2. buat entri bertajuk : MAKAN ANGIN BERSAMA GENKCORNER(。◕‿◕。 )
3. letak banner dalam entri (。◕‿◕。 )
4. tag rakan blogger yang lain dan pastikan mereka tahu (Terpulang nak tag atau tidak) (terpulangkan..so xtau nak tag sape..(。◕‿◕。)
5. hantar link kat ruangan komen.. (。◕‿◕。)

MaLaYsIaN FoOtBaLLeRs TerBaIk...




Wah..semangat aku dengan bola ni...semenjak malaysia menang piala suzuki AFF tahun lepas terus aku minat tgk bola malaysia ni.....


Tahniah Skuad Olimpik Malaysia yang berjaya mengalahkan Lubnan 2-1....


Dengar cerita sejarah dicipta yerk??kira pencapaian ni boleh dibanggakan lah...

Pasni tgk pasukan Piala Dunia plak..Dapat x kalahkan Chinese Taipei...pada 26 Jun ni kat Stadium Nasional Bukit Jalil....



p/s: aku xdapat tgk sbb astro aku wat hal..banyak channel xleh tgk padehal xujan pn...tension je......

soPAN sanTUN, mari berpantun...




Besi tu da berkarat,
Meh, berpantun 2 kerat.

Buah durian dalam halkum,
Assalamualaikum..

Pergi dating ngan Akbar,
Korang ape khabar??
Pergi pasar beli ikan,
Korang da makan??

Melompat dengan Hanum,
Korang da minum??

Beli kereta kelisa,
Ke korang puasa?

Menari terkinja- kinja
Kalau x meh aku belanja

Luna byk kaler,
Tapi belanja air kosong ngn burger je le..

Nahi nahi,
hihihihihihihihihihihiihi..

Dia gigit kuku,
Thanks korang follow aku...

Berenang dengan ikan yu,
wah...i ❤ u...

Dengan Sara main ting ting,
Tanpa korang aku ni nothing...ツ

 Melancong sampai ke Doha,
Perasan da glamor sangat la ni...hahahaha
Antara aku dan dia,
Aku da xde idea....

Aduh! sakit gigi,
Thanks sekali lagi...

Jalan2 naik kerete,
Ok all see u later....

Manbai ada halkum
Bye and assalamualaikum

Hang tuah..
Muah muah muah....
Hantu warna merah,
Korang jangan marah....

Suara Ally garau,
Aku saje nak bergurau...
Suka makan jambu,
Hentam je la labu....


p/s: ni pantun 2kerat, bahasa pasar, bahasa rojak, korang jangan amik pantun ni wat dalam exam plak..suka2 xpe...aku suka buat pantun 2 kerat ni...sbb aku leh tgk byk mana perbendaharaan kata aku...hahahaha.....nampak burung gagak, meh komen berpantun jugak.....panas baran, amacam ade beran??(。◕‿◕。)(。◕‿◕。)(。◕‿◕。)

Wednesday, June 22, 2011

AKU TERINGIN NAK HACK BLOG


eh..msti la blog org..xkan blog kucing plak kot...hihi...actually ni segmen abg ben ashaari...aku pn xpnh join segmen abg senior ni..tp try je la kan..xrugi pn....

Mula2 letak header abg ben

Klik header untuk ke segmen tersebut


Blog pilihan untuk dihack: Bill Gates
Message cinta untuk beliau: " Plzz im begging u...give me some of ur money...plzz plzz plzz...because i really wanna be like u....plzz plzz plzz "


Amacam??ok x???agak2 dapat ke duit dari Bill Gates???hihihi..ni suka2 je..aku bukan reti nak hack pn.....

Aku Marah




ok..sebelum tido..aku nak memaki hamun blog aku dl...aku tgh bengang dan marah dengan 


Orang yang bangga buat dosa..pastu kecoh kat orang...
Orang yang nak kawin tapi sibuk nak menggatal.
Orang yang xdikenali panggil aku sayang...
Orang yang xdikenali dok sibuk suh aku call dia...
Orang yang suka sangat dok memaksa aku...(bukan family la)


Dan paling aku marah..sbb aku xboleh maki dia balik...sebab aku kan  

control AYU...hahaha :P selagi leh sabar sabar..kalo xmeletop jugak ni...

bengang ni bengang....rasa cam nak mencar** je...


OK SELAMAT TIDUR DALAM STRESS...ERRRRR....

Spontaneous Thursday #2


Ok..minggu ke- 2 buat menda alah ni....so perkataan spontan aku pada hari khamis ini ialah....


ASHITERU!!!
I WANNA GO !!! 
LAST FRIDAY NIGHT!!!



3 lagu yg tgh aku layan skrang...hihihi

ViDeo YouTube Paling Meletop


Youtube sape xkenal....sape yg xpenah g website ni??adik aku umur 8tahun pun reti tgk youtube ni....misi dia: tgk citer SAILORMOON..tp korang tau ke video mana yg paling mempunyai top viewers???mendapat "tukang tengok paling ramai" jeng...jeng..jeng...



1. Justin Bieber - Baby ft. Ludacris; 570,316,805 views

 

2. Lady Gaga - Bad Romance 390,528,711 views



3. Shakira - Waka Waka(This Time for Africa) 357,340,565 views



4. Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna 349,553,055 views



5. Charlie bit my finger - again ! 341,815,805 views

6. Justin Bieber - One Time 249,557,019 views
7. Eminem - Not Afraid 248,058,258 views

 

SUMBER: { SINI }



p/s: lagu baby-JB menjangkau setengah billion ok..billion bukan million...3 lagu justin bieber....2 lagu eminem...video paling aku suka number 5 & 10..haha...lawak n cute je....oh ye..number of viewers berubah2 k...ni stakat yg aku g usha tadi byk tu la...kalo korang usha plak mgkin akan lagi tggi kot....carta ni jugak akan berubah2..tp ni la top 10 wat masa ni....sukalah peminat2 JB tu..sorry im not one of them...hihihi....btw eminem n muse rock...LOL...

Tuesday, June 21, 2011

Denda itu.....BEST!!



Sape penah kena denda??angkat tangan???tipu la kalo korang sekolah tapi xpernah kena denda...aku dari mula masuk tadika smpai la degree denda dan aku mmg xdapat dipisahkan...bagai isi dengan kuku...bagai aur dengan tebing...tula ibaratnya aku dan denda itu bersahabat baik..haha...Meh nak share jenis2 denda yg aku penah kena dan xpenah...(perlu ke citer sal denda ni???perlu perlu perlu...sbb aku kan suka kena denda..hihihi)

Kena rotan
Punca: Conteng papan hitam..biasala kan..dulu xboleh nampak kapur msti nak main conteng2 kat depan tu...smpai balik rumah pun guna bedak mak yang ala2 kapur tu wat conteng2 dinding umah (klik sini kalau nak tahu rupa bedak tu)..so haruslah kena rotan ngan cikgu...

Kena tengking
Punca: Sbb tak tahu eja refrigerator..zaman dl rasa panjang sangat la nak eja peti sejuk ni...hafal 50x pun still xleh ingat...so apa lagi dok tergagap2 kat depan kena tengking baik punya....aku menangis ke x masa tu yerk??xingat la plak..rasa cam x je...(yo yo oo je..haha)

Kena cubit ketiak
Punca: Bising, xpun salah dalam exam...cikgu saya tau jawapan dia...tp tangan saya tulis lain..haha....sakit giler kena cubit ketiak..cuba korang try...cikgu ni smpai skrang cam muka aku ni..almaklum la suami dia kawan ayah aku...nampak aku sengeh je..aku plak malu..yela die penah pegang ketiak aku..hahahahaha...

Buku kena baling kat luar kelas
Punca: Salah dalam spelling....wah sumer berkaitan english ni....dulu eja remote control pun xreti..byk kali dok hafal..tp syok wat spelling ingat smpai skrang perkataan tu...tp kalo salah spell abisla....pastu cikgu tu pencen..wah party sakan la kan....tp aku syg cikgu tu...walaupun bila dia masuk rasa cam hell je...

Kena wat pembetulan
Punca: Kalo kena wat pembetulan mstila sbb salah..ni pun dikira denda ke???denda jugak la kan???..tp correction yg paling aku xsk bila satu salah wat 10x pembetulan...ulang la tulis benda sama..kalo 1 atau 2 salah xpe jugak..ni berpuluh2....keras tangan rasanya...(ibu jari pun kemek)

Kena Tampar (aku xkena mmbr aku yg kena)
Punca: Tapi sian la kan..die kena tampar sbb aku n kawan2 aku yg sepatutnya bertugas pada hari tu..xbertugas..(ala tugasan harian menyapu, buang smpah,padam papan hitam)....pastu cikgu suruh dia tampar budak2 kelas..aku pun kena la..tp mmbr aku tmpar slow je...sian dia nngs2 kena tampar..alamatnya kena sumpah la cikgu tu...(padehal dia bukan guru kelas kitorang mengajar pun x)...

Kena cubit tulang bahu
Punca: Sebab xbawak keratan majalah untuk kemahiran hidup kalo xsilap..sakit giler kena cubit tulang bahu...cuba korang try...bila kena mmg nngis gila2..balik bgtau mak ayah diorg wat dunno je....(bajet2 diorng nak g sekolah marah2 cikgu tu la...padehal xwat pape pn)

Kena wat keje sekolah kat longkang
Punca: xsiap kerja sekolah la..ape lg...cikgu tu mmg aim aku hahaha..cuti tgh tahun..kena siapkan satu buku matematik..satu buku penulisan (xleh pilih nak wat mana satu, kena wat sumer)...satu buku pemahaman...so automatik aku jd malas...agak2 la cikgu tu...xkan cuti 3mggu mengadap kerja sekolah je...

Berdiri depan pintu masuk kelas
Puunca: Tak dapat jawab soalan sejarah...ramai lagi yg xdapat jawab...tp cikgu tu aim aku jugak..cilak!!..malu giler aku...dah la kena ejek ngan budak kelas sebelah...tp cikgu tu mengajar kejap je..kena tukar kot..sbb garang xbertempat.....

Henjut ketampi
Punca: Sejarah aku fail...aku akan fail subjek kalo cikgu dia aku xsk..hahaha....bila kena denda bertambah2 la aku xsk..cmane nak score??ajar cam berbisik kat depan...xde semangat langsung mengajar aku mmg da xde semangat nak belajar sejarah ngan dia..tp denda ni mmg majority student penah kena kot..tp kalo budak2 ok la kot kena camni..tp kalo da masuk sekolah menengah denda ni la paling ntah pape dan memalukan....

Kena berdiri atas kerusi atau meja
Punca: Macam2 kesalahan yang dibuat dalam kelas ni la denda paling glamor..kalo atas kerusi ok lagi...tu pn xok kalo kerusi tu bergoyang..haha...kalo atas meja tu gayat beb...dah la tggi...kepala seinci lagi nak kena kipas...

Kena halau dari kelas
Punca: Terlewat 5 saat dari lecturer...lecturer ni mmg aim aku n the gang..sbb ape??aku pn xtau..maybe sebab kitorang ni cun sgt kot..sampai menganggu konsentrasi dia nak mengajar..hahaha....orang lain masuk lambat xde plak kena halau..tp kitorang kena plak halau...so kalau agak2 nak terlewat g kelas dia alamatnya xpayah g terus la...sbb mmg akan kena halau..bila kena halau aku xpayah g kelas..so aku sk..hahaha


adik2 ada ke kena denda cam akak??ade??kalo kena denda cmni mesti mengadu kat mak ayah..padehal kesalahan sendiri..dan mak ayah pun tanpa usul periksa pergilah marah balik cikgu tu...skrang cikgu da xboleh rotan dan pukul murid...sbb tu murid2 skrang manja..marah ckit xleh...pukul ckit xleh...dl pembaris kayu dan bulu ayam tu cikgu leh wat rotan utk pukul murid2..bersyukur la cikgu sekrng xsegarang cikgu dl..


p/s: Walau apapun denda yang pernah kita kena..jangan la ada sikap dendam dan marah kat cikgu korang..sbb diorg tu hanya menjalankan tugas mendidik anak bangsa...tanpa cikgu/lecturer korang xde ilmu (alamak tacink plak).....:) 

WoRdLeSS WeDnEsDaY #1


yes..at last i have a chance to post this entry...opss...its wordless right??so i cant write anything..juz a picture...pic that i choose today:-


electric pole....why???lets think...(-_-)

FuN FaCts..Oh!...YeKe...



FuN FaCts..( Fakta KEseronokan????apakah) bosan punya bosan..sambil memikirkan apakah entri yg patut aku buat memandangkan blog pn da glamor ramai visitor (perasan je)hahaha..aku mengambil entri fakta yang menyeronokkan ni...ada 40 fun facts kat sini...

1. kalau anda menulis tangan kanan anda lebih cenderung mengunyah makanan di sebelah kanan. Jika kalau anda kidal, anda akan mengunyah makanan di sebelah kiri

2. Kalau anda rasa dahaga cepat2 minum air sbb bila badan dah kekeringan air perasaan dahaga tu akan hilang

3. Mengunyah gula2 getah semasa mengupas bawang boleh menghalang kita dari menangis/ mata pedih

4. Lidah anda akan bebas dari kuman sekiranya berwarna pink..tetapi kalau berwarna putih maksudnya ada sedikit bakteria di atasnya..

5. Moto Mercedes- Benz ialah "Das Beste oder Nitchs" yg bermaksud menjadi yang terbaik atau tiada apa..(maksudnya paling berkualiti la..xde kualiti sederhana..:))

6. Kapal Titanis adalah kapal pertama yg menggunakan signal SOS

7. Penglihatan murid akan lebih meningkat sebanyak 45% sekiranya melihat sesuatu yg menyenangkan

8. Purata orang yang berhenti merokok memerlukan kurang satu jam masa tidur pada waktu malam (biasa tidur 8 jam jadi kurang sejam jd 7 jam)

9. Ketawa mengurangkan tahap tekanan dan menguatkan sistem imunisasi. Purata budak berumur 6tahun ketawa adalah 300kali sehari. Manakala orang dewasa hanya ketawa 15 hingga 100 kali sehari..(pasni ketawa byk2)

10. Bunyi bergelora yg kita dgn dalam kulit siput tu bukan bunyi laut atau ombak tapi bunyi urat darah di dalam telinga kita..(wah tertipu)

11. Anjing Dalmation dilahirkan tanpa tompok

12. Kelawar selalunya akan belok ke kiri apabila keluar dari gua

13. Huruf 'v' dalam kes mahkamah bukan bermaksud versus tapi bermaksud 'and'{dan} (dalam proseding awam) atau against {menentang} (dalam proseding jenayah)

14. Baju kemeja lelaki butangnya di sebelah kanan, baju kemeja perempuan butangnya di sebelah kiri.

15.  Burung hantu mengunakan kelopak mata bahagian atas untuk mengenyitkan mata..manakala burung2 lain menggunakan kelopak mata bahagian bawah.

16. Sebab kenapa madu mudah dihadam adalah kerana madu sudah pun dihadam oleh lebah sebelum manusia..

17. Ayam jantan xboleh berkokok sekira tidak memanjangkan leher..

18. Warna biru memberikan ketenangan kerana otak akan melepaskan hormon ketenangan

19. Setiap kali anda terbersin sesetengah sel otak mati.

20. Paru paru kiri lebih kecil dari paru paru kanan kerana memberi ruang kepada jantung.

21. Bila anda malu, garisan di perut juga akan bertukar merah...

22. Bila badak air tengah bersedih, peluhnya akan bertukar merah..

23. Motor Harley Davidson yg pertama dibina pada 1903 dan menggunakan tin (tomato) pada karburatornya.

24. Google adalah nama biasa untuk nombor yang mempunyai berjuta 0

25. Kos membina kapal titanic yg sebenar adalah 7juta dollar. Manakala filemnya memakan kos sehingga 200 juta dollar..

26. Terdapat 1792 anak tangga untuk sampai ke puncak menara Eiffel

27. Bunyi krak yang anda dengar di tulang jari anda adalah bunyi gas nitrogen pecah

28. Rambut dan kuku jari manusia akan membesar sehinggalah anda mati..

29. Ia mengambil masa kira kira 20 saat untuk sel darah merah merebak ke seluruh badan....

30. Plastik yg ada pada hujung tali kasut tu dipanggil AGLET 

31. Kebanyakan pemain bola sepak berlari sejauh 7batu dalam satu perlawanan..

32. Kornea mata adalah satu satunya bahagian badan yg tidak mempunyai bekalan darah, kerana ia mengambil oksigen terus dari udara.

33. Setiap hari 200juta pasangan 'make love', 400,000 bayi lahir dan 140,000 orang mati (statistik kat amerika kot)

34. Colgate terpaksa menghadapi halangan terhebat dalam memasarkan ubat giginya di dalam bahasa Sepanyol. Ini kerana Colgate membawa maksud "pergi gantung diri sendiri" dalam bahasa Sepanyol.

35. Arnab dan burung kakak tua adalah binatang yg boleh melihat ke belakang tanpa memusingkan kepala.

36. Orang yang bijak mempunyai banyak zin dan tembaga di dalam bulu dan rambutnya..(mgkin kat hujung tu kot)

37. Purata seorang ketawa adalah 13kali sehari.

38. Perempuan mengedipkan mata 2 kali lebih dari lelaki.

39. Kangaroo yang bersaiz besar boleh mencecah ketinggian 30kaki setiap lompatan

40. Hati manusia ketika dipam mempunyai tekanan yg cukup untuk semburan sejauh 30 kaki.


p/s: banyak lagi ni...share skit2 dl...:)..eh..da ada 100th lebih yerk follower...cam nak bagi award la plak...tp xpandai nak wat....nnt nak cuba try test wat award utk 100th follower...thanks sbb sudi follow blog ni...

Monday, June 20, 2011

AKU NAK MENANG CONTEST TAYANG GIGI


ok..this my 1st contest..cuba2 je..bukan nak menang pn..tp kalo menang pn ok jugak....haha....

1. mula mula letak banner [✔]
2. Follow tuan punya blog kat sini [✔]
3. Buat tajuk entri aku nak menang contest tayang gigi [✔]
4. Letak gmbar yg nampak gigi [✔]


-

-
-

-

-


-

aku letak gmbar adik aku je...sbb letak gmbar aku confirm kalah...

 

JeNis jEnIs FoBia S- Z #5 Last



Senarai S
Samhainophobia - Takut meraikan hollowen
Satanophobia - Takut pada satin
Scabiophobia - Takut pada kudis
Scelerophobia - Takut pada orang jahat
Sciaphobia - Takut pada bayang2.
Scoionophobia - Takut sekolah
Scoleciphobia - Takut pada cacing
Scopophobia - Takut direnung
Scotomaphobia - Takut buta
Scriptophobia - Takut menulis di hadapan orang ramai
Selaphobia - Takut pada cahaya flash
Selenophobia - Takut pada bulan
Seplophobia - Takut pada kereputan
Siderophobia - Takut pada bintang
Sinistrophobia - Takut kidal
Sitiophobia - Takut nak makan
Snakephobia - Takut ular
Soceraphobia -Takut pada ibu dan ayah mentua
Social Phobia - Takut dipandang serong
Sociophobia - Takut pada orang
Somniphobia - Takut tidur
Sophophobia - Takut nak belajar

Soteriophobia - Takut nak bergantung pada orang lain
Spacephobia - Takut pada ruang luat
Spermatophobia - Takut pada kuman
Spheksophobia - Takut pada tebuan
Stasibasiphobia - Takut nak berdiri atau berjalan.
Syngenesophobia - Takut pada saudara mara


Senarai T
Tachophobia - Takut pada kelajuan
Taeniophobia - Takut pada cacing pita
Taphephobia - Takut ditanam hidup2
Tapinophobia - Takut berjangkit

Telephonophobia - Takut pada telefon
Teratophobia - Takut pada raksasa
Testaphobia - Takut nak jawab ujian
Tetanophobia - Takut pada penyakit sawan mulut.
Textophobia - Takut pada sesetengah fabrik
Thaasophobia - Takut nak duduk.
Thalassophobia - Takut laut
Thanatophobia - Takut mati
Thermophobia - Takut pada haba
Tocophobia - takut untuk mengandung dan beranak
Tomophobia - Takut nak wat pembedahan
Topophobia - Takut berada di sesuatu tempat..cth: atas pentas
Toxiphobia - Takut pada racun atau sengaja diracuni
Traumatophobia - Takut cedera
Tremophobia - Takut menggeletar
Trichopathophobia - Takut pada rambut/ bulu
Triskaidekaphobia -Takut pada number 13
Tropophobia - Takut nak berpindah atau buat perubahan
Trypanophobia - Takut diinject (dicucuk)
Tyrannophobia - Takut pada kezaliman


Senarai U
Uranophobia - Takut pada syurga
Urophobia - Takut pada air kencing


Senarai  V
Vaccinophobia - Takut divaksin
Venustraphobia - Takut pada wanita cantik
Verbophobia - Takut pada perkataan
Verminophobia - Takut pada kuman
Vestiphobia - Takut pada pakaian
Virginitiphobia - Takut dirogol
Vitricophobia - Takut pada ayah tiri


Senarai W
Wiccaphobia - Takut pada ahli sihir


Senarai X
Xanthophobia - Takut pada warna kuning dan perkataan kuning
Xenophobia - Takut pada org yg xdikenali atau pelancong
Xerophobia - Takut pada kekeringan
Xylophobia - Takut pada objek berkayu



Senarai Z 

Zelophobia - Takut cemburu
Zemmiphobia - Takut pada tikus besar
Zoophobia - Takut pada binatang







p/s: semua senarai ni ditranslate dan dieditkan sbb ada yg xsesuai ditunjukkan kat sini...sila pergi ke sini untuk lihat senarai penuh fobia ni...yg pasti fobia ni berlaku disebab kan oleh tekanan jiwa yang melampau...sumernya berkaitan dengan pemikiran kita...kalo sumer benda kita nak fobia atau takut alamatnya gila kot..haha...so jgn biarkan hidup anda diselubungi fobia..(masa menaip entri ni 2x elekrik kat umah aku tertendang..adakah ini jugak fobia??jeng jeng jeng...:P)
 

JeNis jEnIs FoBia K - P #4



Sambungan dari {sini}

Senarai K
Kainolophobia - Takut pada pembaharuan
Kakorrhaphiophobia - Takut pada kegagalan
Katagelophobia - Takut diejek
Kathisophobia - Takut nak duduk
Kenophobia - Takut pada tempat kosong
Keraunophobia - Takut pada guruh dan petir
Kinesophobia - Takut pada pergerakan
Koinoniphobia - akut pada bilik
Kopophobia - Takut pada keletihan
Kosmikophobi - Takut pada fenomena kosmik
Kymophobia -  Takut pada ombak

Kynophobia - Takut pada rabis
Kyphophobia -Takut nak membongkok


Senarai L 
Lachanophobia - Takut pada sayur sayuran
Laliophobia - Takut nak bercakap.
Lepraphobia - Takut pada penyakit kusta
Leukophobia - Takut pada warna putih
Levophobia - Takut pada benda yang berada di sebelah kiri
Ligyrophobia -Takut pada bunyi bising
Lilapsophobia - Takut pada ribut taufan
Limnophobia - Takut pada tasik
Liticaphobia - Takut pada tindakan undang2
Lockiophobia - Takut nak bersalin
Logizomechanophobia - Takut komputer
Logophobia -Takut kepada perkataan (msti dia xpenah tgk kamus)

Lutraphobia - Takut pada memerang
Lygophobia - Takut gelap
Lysssophobia - Takut jadi gila


Senarai M 
Macrophobia - Takut tunggu lama2
Mageirocophobia *- Takut nak memasak
Maieusiophobia - Takut nak bersalin
Maniaphobia - Takut gila
Mastigophobia - Takut didenda
Mechanophobia - Takut pada mesin
Medomalacuphobia - Takut hilang pendirian
Megalophobia - Takut pada benda besar
Melanophobia - Takut pada warna hitam
Melissophobia - Takut lebah
Melophobia - Takut pada kebencian (muzik)
Meningitiophobia -Takut pada penyakit otak
Merinthophobia - Takut terikat
Mertophobia - Takut pada kebencian (sajak)
Metallophobia - Takut pada logam
Metathesiophobia - Takut pada perubahan
Meterorophobia - Takut pada meteor
Methyphobia - Takut pada alkohol
Microphobia - Takut pada benda kecil
Misophobia - Takut dicemari oleh kekotoran
Mnemophobia - Takut pada kenangan.
Monophobia - Takut tinggal sorang
Monophobia - Takut pada haid

Motorphobia - Takut pada automobil
Mottophobia - Takut pada rama- rama
Murophobia/
Musophobia - Takut tikus
Mycophobia - Takut pada cendawan
Mycrophobia - Takut pada benda kecil
Myctophobia - Takut pada kegelapan
Myrmecophobia - Takut pada semut
Mythophobia - Takut pada mitos
Myxophobia - Takut pada lendir


Senarai N
Namatophobia - Takut pada nama (ni msti mr. anon atau mr. noname ni)
Nebulaphobia - Takut pada kabus
Necrophobia - Takut pada kematian
Nelophobia - Takut pada kaca
neophobia - Takut pada benda benda baru
Nephophobia - Takut pada awan
Noctiphobia - Takut malam
Nosemaphobia - Takut jatuh sakit
Nosocomephobia - Takut hospital
Nostophobia - Takut nak balik rumah
Novercaphobia - Takut pada mak tiri
Nucleomituphobia - Takut pada senjata nuklear
Nudophobia - Takut bogel.
Nyctohlophobia - Takut berada di hutan pada waktu malam (aku pun takut)
Nyctophobia - Takut pada kegelapan dan malam


Senarai O  
Obesophobia - Takut berat naik
Ochlophobia - Takut pada perusuh

Ochophobia - Takut pada kenderaan
Octophobia - Takut pada number/bentuk 8
Odontophobia - Takut doktor gigi
Odynephobia - Takut sakit
Oenophobia - Takut wine.
Oikophobia - Takut pada persekitaran rumah
Olfactophobia - Takut pada bau
Ombrophobia - Takut Hujan
Ommatophobia - Takut pada mata.
Oneirogmophobia - Takut pada mimpi basah
Oneirophobia - Takut pada mimpi
Onomatophobia - Takut nak dengar sesetengah perkataan atau nama
Ophidiophobia - Takut pada ular
Opthalmophobia - Takut direnung
Optophobia - Takut nak buka satu mata
Ornithophobia - Takut pada burung
Orthophobia - Takut pada harta
Ostraconophobia - Takut mementingkan diri sendiri

Ouranophobia - Takut pada syurga

Senarai P
Pagophobia - Takut pada ais
Panophobia - Takut pada semua
Panthophobia - Takut pada penderitaan
Papyrophobia - Takut pada kertas
Paralipophobia - Takut mengabaikan tanggungjawab
Paraphobia - Takut pada penyewelengan seksual
Parasitophobia - Takut pasa parasit
Parthenophobia - Takut pada anak dara

Pathophobia - Takut pada penyakit
Patroiophobia - Takut pada keturunan
Peccatophobia - Takut pada dosa
Pediculophobia - Takut pada kutu
Pediophobia - Takut pada anak patung (chucky aku takut..haha)
Pedophobia - Takut pada budak kecil
Peladophobia - Takut pada orang botak
Peniaphobioa - Takut pada kemiskinan
Pentheraphobia - Takut pada ibu mertua
Phagophobia - Takut nam menelan
Phalacrophobia -Takut jadi botak (botak juvana best ape..glamor)
Pharmacophobia - Takut ambil ubat
Pharmacophobia - Takut pada dadah
Phasmophobia - Takut hantu
Phengophobia - Takut cahaya
Philemaphobia - Takut dicium
Philophobia - Takut jatuh cinta
Philosophobia - Takut pada falsafah
Phobophobia - Takut pada ketakutan
Phonophobia - Takut pada bising (suara).
Photoaugliaphobia - Takut pada cahaya terang
Photophobia - Takut pada cahaya
Phronemophobia -Takut nak berpikir
Phthisiophobia - Takut pada batuk kering.
Placophobia - Takut pada batu nisan
Plutophobia - Takut pada kekayaan
Pneumatiphobia - Takut pada semangat

Pnigerophobia - Takut tercekik .
Pogonophobia - Takut pada janggut
Poinephobia - Takut kena denda
Politicophobia - Kebencian melampau pada politician
Polyphobia - Takut pada byk benda
Porphyrophobia - Takut pada warna ungu
Potamophobia - Takut pada sungai
Potophobia - Takut pada alcohol
Prosophobia - Takut pada kemajuan
Psellismophobia - Takut gagap
Psychophobia - Takut pada minda
Psychrophobia - Takut sejuk
Pteromerhanophobia - Takut nak terbang
Pteronophobia - Takut digeletek ngan bulu
Pupaphobia - Takut pada boneka
Pyrexiophobia - Takut demam
Pyrophobia - Takut pada api
Radiophobia - Takut pada radiasi, xray
Ranidaphobia - Takut katak
Rhabdophobia - Takut pd magis
Rhypophobia - Takut buang air besar
Rhytiphobia - Takut kulit berkedut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino