SpOnSoR

Monday, July 26, 2010

Tijah u make my pancreas itchy itchy...haha



P/S Korang rasa..ape bf mat salleh die balas kat die yer...hahaha....hidup Tijah....haha

Sunday, July 25, 2010

KaraNgan Terbaik Kot....





p/s: aku pn xtau nak gelakkan ke atau kesian kat budak ni....lawak sbb budak ni cam xpndai lgsg bm...sian sbb hdp die jd cam tu....plus die perlu berusaha lebih utk lulus dalam peperiksaan...pastu aku terpikir..kalolah peperiksaan dimansuhkan...makin byk kot budak2 wat karangan cmni xla...budak2 skrang da pandai....huhu..........

Tuesday, July 20, 2010

PoHoN CiNtA


Mana disemai pohon cinta.. 
Terbiar melata atau batas jiwa..
Biar bercambah atau mati cintanya
Pilihan ditangan siapa??

carilah  batas yang sempurna
Semai benih rindu dijiwa..
Bercambahlah ia mekar berbunga..
Wangi semarak rindu didada..

Perlu ade batas sempadannya..
Agar tidak terbiar umpama tiada punya..
Jagalah seperti nyawa..
Bukan memberi seadanya..
teguh pohon kerana akarnya.. 
semarak cinta kerana niatnya 
siramkan setia secukup rase.. 
mekarlah sepohon rindu berbuahkan cinta
 

Kemanisan cinta tuaian jiwa
Bekalan bersama membina bahagia
Pilihan sebenar di tangan manusia..
Hanya  yakin dengan ketentuanNYA



 p/s: SaJak iNi DirEkA BerSaMa2 OleH SeOrAnG SaHaBat Yg SaNgAt PaNdaI MenULis dAn BerKarya.... aku contributed idea tukang merapu je....y not kita suggest die wat blog...ok???hehehhe..

Monday, July 19, 2010

KhUtBaH Terakhir Rasulullah SAW


Wahai Manusia,dengarlah baik-baik apa yang hendak ku katakan.Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini.Oleh itu dengarlah dengan teliti kata-kataku dan sampaikanlah ia kepada orang-orang yang tidak dapat hadir disini pada hari ini.

Wahai manusia,sepertimana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci,maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai suci. Kembalikan harta yang diamanahkan kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.Janganlah kamu sakiti sesiapa pun agar orang lain tidak menyakiti kamu lagi.Ingatlah bahawa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu dan Dia pasti membuat perhitungan diatas segala amalan kamu.Allah telah mengharamkan riba,oleh itu segala urusan yang melibatkan riba dibatalkan mulai sekarang.

Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.Dan dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar,maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikuti nya dalam perkara-perkara kecil.

Wahai manusia,sebagaimana kamu mempunyai hak keatas isteri kamu ,mereka juga mempunyai hak di atas kamu.Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka ke atas kamu maka mereka juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam suasana kasih sayang.Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik,berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu yang setia.Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

Wahai manusia ,dengarlah bersungguh-sungguh kata-kata ku ini,Sembahlah Allah,Dirikanlah solat lima kali sehari,Berpuasalah di Bulam Ramadan dan Tunaikanlah Zakat dari harta kekayaan kamu.Kerjakanlah ibadat Haji sekiranya kamu mampu.Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah bersaudara kepada Muslim yang lain.Kamu semua adalah sama,tidak seorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan beramal soleh.

Ingatlah,bahawa kamu akan menghadap Allah pada suatu hari untuk dipertanggungjawabkan diatas segala apa yang telah kamu kerjakan.Oleh itu Awasilah agar jangan sekali-kali terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaanku.

Wahai manusia,tidak ada lagi Nabi atau Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan lahir agama baru.Oleh itu wahai manusia,nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah aku sampaikan kepada kamu.Sesumgguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara,yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya ,nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya.Itulah Al-Quran dan Sunnahku.

Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku menyampaikan pula kepada orang lain.Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dari ku.Saksikanlah Ya Allah bahawasanya telah aku sampaikan risalah Mu kepada hamba-hamba mu.

(Khutbah ini disampaikan oleh Rasullah s.a.w pada 9hb Zulhijjah Tahun 10 Hijrah di Lembah Uranah,Gunung Arafah.)

Sunday, July 18, 2010

ThIs Is Me- Kids VerSioN (NurUL ShAfIQaH AbDuLLaH)


video

Ini Dia PeNyAnYi Di AbAd InI YaNg BaKaL MeNgGaNtiKAn DatO'/ Datin Sri SiTi NurHaLiZa...haha...


p/s: sori la kalo kepala korang senget tgk video ni...aku xreti nak betulkan...hehe...peace yer...video pn bergegar...hehe....

Thursday, July 15, 2010

SeDiHnYa KisAh InI....WaJiB BaCa...


KeGiLaaN BaRuKu....


NiLah kegilaan baruku....mendengar lagu sixth sense....best............hahaha.................



Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu 



Di hatiku ini sunyi sunyi
Di jiwaku ini hampa hampa

Hidup ini kosong kosong
Hati ini sunyi sunyi

Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu ku sunyi

Engkau jiwaku…. hidupku…
Hatiku…
Engkau nafasku… darahku…
nadiku…



Wednesday, July 14, 2010

SeBeLuM & SeLePas


Saat indah awal perkahwinan

Teruna: Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama

Dara: Apakah kau rela kalau aku pergi?

Teruna: Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!

Dara: Apakah kau mencintaiku?

Teruna: Tentu! Selamanya akan tetap begitu!

Dara: Apakah kau pernah berlaku curang?

Teruna: Tidak! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!

Dara: Mahukah kau menciumku?

Teruna: Ya!

Dara: Sayangku!

Sesudah 5 tahun perkahwinan...........
Korang baca dari bawah ke atas plak.......hehehehe:)


p/s: haha..kesimpulan die lelaki xcukup satu,,,,betul ke???hahaha.......juz for fun...xde kena mengena dgn mereka yg masih hdp atau pn yg telah meninggal dunia...:)

DiALoG Aku NgaN SeOrAnG ******


Di suatu petang yg sngguh indah...sedang aku beristirehat tiba2...tepon ku berbunyi...aku pn bukak la...xdisangka- sangka org yg aku xjangka msg aku, telah msg aku....perasaan aku masa tu...ape lg die ni nak yer...xpe2...aku msg die seperti biasa...dimulakan dgn tny kabar...blah blah blah...n blah.....n smpai klimaks aku msg la ngan gaya2 mengungkit citer lama...wakakaka....

akU: thanks yer sbb *** org jd kuat n tabah

diE: no..should thanks to ur self coz u be so strong n tabah.

aku: (mula berfikir..ape tujuan die ckp cmtu...did he want to show yg die tu bgs sgt..???smpai aku kena ucpkan tq kat diri sendiri sbb aku kuat n tabah  die mainkan perasaan aku) wah..perli nampak
....
diE: bukan perli tp kena ucapkan terima kasih kat diri sendiri..n bla bla.(aku pn xingat ape die tulis)

aKu: Kita hidup ni jgn la suka mainkan perasaan org...nnt kita yg dipermainkan balik..masa tu baru tau langit tu tggi ke x..what u give u get back..n one more thing..sebelum benci org tu benci diri sendri dulu
...
diE: ( tersentap n terasa dirinya diperli)

aKu:( Aku peduli ape..ko nak terasa ke x..mmg betul ape aku ckp....skrang ari ko..blh la ko berlagak ckp cam ko bagus..tgk bila ko terkena..masa tu la ko tau perasaan aku kan..).

aku ni berdendam ke??rasa cam x pn..aku juz nasihat kan die jer..jgn mainkan perasaan org lain....die nak wat kat aku camtu xpela..watnyer die wat kat pmpuan yg otak die 3 suku stgh...kena main ckit bwk jmpa bomoh jampi mcm2...xke haru hidp die..aku ni xde la baik sgt..tp aku pk jauh ape akan jd...haha...die kata die berpikiran jauh...tp bab cmni otak pendek gak..akal pn letak kat kepala lutut...haha...kalo die baca pn aku xkisah...yg penting..aku nak mulakan hdp baru...n lupakan kenangan dulu2....n harap kepada die..jgn kacau hdp aku dah...sbb aku da buang kunci hati aku jauh2 utk ko...n tggu org lain plak yg jmpa kunci tu...hahahhaa.........


p/s: abaikan tatabahasa aku yg xbetul tu......wat xnmpak jer k.....hehe

NaDiKu


Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita
Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikanku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Tuesday, July 13, 2010

...LaWaK....


Weekend lepas...ade la aku layan citer2 lama ni....tgk citer tu xlawak pn...tp aku gelak2...sbb subtitle die....direct translation giler....haha...ni la akibatnye kalo beli dvd murah...haha..tp layan gak la......leh gak wat aku gelak2...antara subtitle tersebut:


that's right   ---->  itu kanan
how can i run this kingdom ---->camane saya nak lari kan negara
i love you, honey   ---->   sy sayangkan awk, madu
You going to be a father   ---->  awak akan pergi ayah
Cut the nonsense   ----->  potong mengarut
Let's beat others   ---->  mari rentak yang lain... 


p/s: haha...tp mksd die sumer betulkan....hehe...sapela yg wat subtitle ni....xpe....leh tmbahkan lagi perbendaharaan kata...hihi

Thursday, July 8, 2010

BrOkEn HeArt...:)


StOp!!


Sometimes we need to STOP analyzing the past...STOP planning the future...STOP trying to figure out precisely how we feel...STOP deciding with our mind what we want our heart to feel...

Sometimes we just have to go with....
" WHATEVER HAPPENS- HAPPENS"

Wednesday, July 7, 2010

NeVer SaY


Never say " i LoVe YoU "
          if you doNt ReaLLy Care.
     Never talk about feelings
     if they aren't ReaLLY TheRe
           Never hoLd My HanD
if YoU're gOnnA brEaK My HeArt
      NevEr SaY You'Re GoInG tO...
         iF yOu DonT PLaN to STarT
         NeVeR LooK iNtO My EyEs
         iF aLL YoU dO iS LIE
           NevEr SaY hi
         iF You ReALLy MeAn GooDbYE
       iF YoU ReaLLy MeaN FoRevEr
          ThEn SaY YoU wiLL TrY
              neVer SaY ForEvEr
       CaUsE ForeVer mAkE Me Cry


I aSkeD n U saiD...






 I asked you if I was PRETTY, u said NO.

I asked you if I was FAT, u said YES OF COURSE.

I asked if u WANTED to be with me forever, u said NO.

I asked u if u would CRY if I walked away, u said NO

I had heard to much, and need to leave and,

as I walked away.... 

U grabbed my arm and told me to stay.

U said...

Ur not FATTY, Ur BEAUTIFUL.

The only thing FAT, or BIG about u is ur HEART,

I don't WANT to be with u forever, I NEED to be with u forever

And baby, I wouldn't CRY if u walked away... 

I would DIE



Tuesday, July 6, 2010

AnTaRa KawaN DaN KeKasiH


Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH…
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH…
ANDA tergolong dari yang mana…???

hadirnya seorang KEKASIH sejati 
sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati…
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati …
berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ….

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak boleh disisih…
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.




Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan…
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu…?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita

Andai kawan itu adalah kekasih ku aku bersyukur dengan apa yang telah ALLAH jodohkan padaku...dan sekiranya KEKASIH ku itu adalah kawan ku itu bermakna tiada jodoh antara kami Dan bagi aku KEKASIH tak mungkin akan menjadi kawanku. Kerana xmgkin aku bahagia melihat die bersama dengan org lain....

KEKASIH tetap KEKASIH...
so KAWAN tetap KAWAN

Kita hanya manusia yang hanya mempunyai hati yg berhak menaruh hati kepada sesiapa..kita hanya manusia yg perlukan kasih syg xkira dari sesiapa..kita hanya manusia yg inginkan rasa dicintai dan menyintai..kita juga hanyalah manusia biasa yang dianugerahkan tuhan kasih sayang kepada org lain..Namun kita perlu ingat kita hanyalah manusia yang hanya merancang yang menentukan itu adalah ALLAH swt...Menyintai tidak semestinya memiliki...


aLL I EvEr WanTed


Share lagu lagi..lagu ni dpt dr adik aku si az..die yg promote lagu ni..layan gak la...ala2 disco muzik..dgr leh la nari2...terkinja kinja n terlompat2...thanx az...ni aku nak promote blog budak kecik ni...sape2 free leh la tgk blog die gak...bLoG Az....k enjoice.....



tgk lirik di sini



p/s video clip yg sedikit seksi..abaikan k...dgr lagu tu je..haha....

Monday, July 5, 2010

ImPoSsIbLe


tHis Is mY Fav Song At this Moment.....ImpOssibLe by Shontelle.....

Lirik Die Ade Kena mengena gak ngan kisah aku..;)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did
And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now

Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard

Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy (i was happy)
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did


TeKa TeKi AdiK


SoaLaN PeRtaMa:
AdiK: BiNaTaNg ApAkAH YaNg LeHeR PaNjAnG
AyOng: zIrAfAh
AdiK: BetUL...PanDaILaH AyoNg..
AyOng: dALam Ati (sOaLan Yg XmenCabaR mIndA LANgsuNg)

SoALaN KeDuA:
AdiK: ApAkAh BinAtaNg BaDaN die PaLiNg KecIk?
aYoNg: (aLaMaK mEncaBar GaK ni) erm..SeMut...
AdiK: TaK..DiE KecIk Ckit Bukan PaLiNg KeciK..
AyOnG: PuLaK ABis tu?CuBa Bg Klu Ckit...
aDiK: Klu diE saMaDa TuPai Atau Cik Ti (tiKus)
AyOnG: (konfius ni cik ti ke tupai lg kecik.) CiK ti
aDiK: SaLah
AyOng: TuPai (walaupun confius)
aDiK: BetuL..

SoaLan KetIga:
aDiK: BiNaTaNg ApAKaH yAnG Gigi CiKit?
aYoNg: (PerGhhhh...SuSaH GiLer SokLan..sePjg Hidup da 20thun Lebih xpNh Kira gigi Binatang ni) Hah????aPA Klu??
aDiK: diE MacaM TiKus TaPi Dia BuKaN tiKus..
aYoNg: hAmStEr Kot..
AdIk: BetuL..
aYoNg: MaNa Adik Tau?
aDiK: HamSter Kan Ade GigI 2 je...
aYoNg: Adik Tau Mane?
aDik: AdiK sLaLu NampAk HamSter MaKaN 2 gigi je....
aYoNg: (akU reDha je la ngan JawapAn Adik Aku)....hehe

ni la adik aku tu...cute x??hehehe


p/s: perasan tak sumer soklan teka teki adik pasal binatang...haha...dl penah die tny...dalam byk2 binatang binatang ape yg berkaki 2??....haha..ssh giler.....adakah korang tau???

Friday, July 2, 2010

PeLuAnG KeDuA...


Sebagai insan yg melakukan suatu kesalahan...sudah tentu dia inginkan peluang kedua untuk memperbaiki kelemahan diri dan keburukan diri untuk membuktikan kepada orang lain yang dia juga boleh berubah..tapi mampu kah kita nak memaafkan seseorang sepenuhnya sekiranya kita beri die peluang kedua??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino