SpOnSoR

Sunday, September 26, 2010

24 September 1998


Ada apa dengan tarikh ini???tarikh keramat dalam hidup aku dan keluarga aku yang tak mungkin aku akan lupa sampai bila2..even smpai aku mati...sbb apa??aku masih ingat lagi tarikh ni..masa tu ari khamis...aku bgn je tidur..terus aku nangis...mmg nangis berhenti- henti macam aku tau sesuatu akan hilang dalam hidup aku smpai bila2...aku tgk dia masa pagi tu aku mmg sedih sgt...sbb sebelum ni die sihat tp aritu die lemah je..bangun xboleh..berdiri xboleh ape die mampu baring je...aku lari menangis kat bilik air..sbb aku xnak org lain nampak aku nngs...masa tu ayah n mak nak bawak die pergi hospital sbb die lemah sgt....
masa die berada di hospital otak aku ligat berpikir macam2..macam2 tanda die tunjuk sebelum die pergi....cuma xperasan...masa tu aku tau die akan tinggalkan kami smpai bila2...aku hny mampu berdoa masa tu ada keajaiban berlaku...aku hanya berdoa supaya ALLAH tidak menarik nyawanya....tapi die pergi juga....siapa dia dalam hidup aku??die adalah satu2nya adik lelaki aku...arwah FARID ADHLI BIN ABDULLAH...perginya farid aku mmg xde adik lelaki..die je satu2nya adik lelaki aku...

Semua kasih sayang mmg dicurahkan kat die...pendek kata mmg die sangat manja especially dengan ayah...ape die nak sumer die dapat...

aku pernah tanya arwah " Farid, bila nak baik ni," dia kata " Farid xkan baik kalo farid xdpt kereta control," smpai die meninggal die xdapat kete kontrol tu..maksudnya dia tau yang die mmg xkan baik...

die pernah tanya mak masa arwah dapat adik masa bulan februari tahun yang sama..die kata " mak nape mak xdapat anak lelaki?" mak kata "napenya?abg xsuka ke dapat adik pompuan? Die kata 
"bukanlah nanti kalo farid xde sape nak ganti farid?," siyes mmg xde sape ganti die...sbb lepas die ade 2 org adik n 2 2 pmpuan....

petang 24 sept ni lebh kurang kul 2 ptg die pergi meninggal kat kami smpai bila2 disisi emak...dekat IJN...punca kematian Complex Heart Disease...perginya die mmg memberi kesan yang sangat mendalam...tp smpai bila kami sekeluarga harus meratapi pemergian die...ape yg mampu kita wat hanyalah berdoa kepada ALLAH swt die sejahtera kat sana...macam cakap mak..abang adalah anak mak yang paling baik...die mmg syg mak ayah die..dan die mmg xsk dgr lagu untukmu ibu- exist tu..Farid sejahteralah engkau di sana...ila akan sentiasa doakan farid kat sana tau...Farid jaga diri tau...skrang msti farid da besar kan..da jadi anak teruna da...umur pun da 19tahun...tahun depan nak masuk 20 da...cepat je masa berlalukan...da 12tahun farid pergi...tapi kitorang xlupa kat farid tau....LoVe You Farid.....AL- FATIHAH


p/s: perginya insan yang kita sayang sangat mengingat kan kita kepada kematian...menyedarkan aku yang kita akan pergi pada bila2 masa..xkisah tua atau muda..ALLAH tidak akan melambatkan atau mempercepatkan sesuatu perkara walaupun sesaat....Perginya insan yang aku sayang juga mengingatkan aku supaya lebih dekat dengan ALLAH..solat lima waktu sehari semalam...Perginya insan yang aku sayang juga mengajar aku supaya lebih menghargai ahli keluarga, saudara mara dan sahabat handal...kalo kita buat salah cepat2 la kita mintak maaf..sbb kita xtau bila kita akan pergi meninggalkan dunia ni.....Perginya insan yang tersayang membuatkan hubungan kekeluargaan itu lebih erat....

6 comments:

Cik SeRoJa on September 27, 2010 at 6:11 AM said...

kak long ingt lg, his last words to me..seminggu sblom dia pegi "kak long, bye2..nanti dah tak jumpa farid dah.."..Ya Allah,ever tot that was his last words!dan paling sedih, he passed away on my birthday..sedih!

smg dia tenang di sana..amin~

DaLiLa on September 28, 2010 at 2:02 AM said...

yeke?xtau pn..ms nk blk dr ijn kan??mmg xjmpa da smpai sudah..huhu

Cik SeRoJa on September 28, 2010 at 7:50 AM said...

yep..yg masa nk blik last treatment dia kt IJN, sblom tu ayah long bwa dia & Azam beli keter mainan kt kedai jimat..mmg tu la kngn terakhir dgn dia

DaLiLa on September 28, 2010 at 9:03 PM said...

aah...miss tat moment...huhu

az on October 15, 2010 at 11:44 AM said...

sabar ek kak...

DaLiLa on November 1, 2010 at 3:47 AM said...

da ok pn..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino