SpOnSoR

Sunday, May 23, 2010

" AyoNg TenGoK Ni...TeRrOr TaK iYa,"


Pada suatu petang yg cerah n panas.....aku bersama2 adik2 ku sedang melipat sapu tangan utk majlis kenduri nana....smbil melipat biasala adik beradik berborak perkara2 bodoh..sambil adik ku yg bongsu masa tu ade kem solat darjah satu....biasalah boring tanpa adik sbb akk die boring adik xbuli kitorang..(adik buli akak2 die k...)..haha.....so....ikuti la perbualan kami adik beradik..

aku: iya tolong gam kan sapu tangan ni...
ade: aah...iya gam kan ade lipat sapu tgn..ayong plak gulungkan
iya:  yela...ayong gulung la cpt ckit...slow la...
aku: tggu je la...kang gulung cepat2 kan xleh plak nak gam....
iya: boring la wat keje ni..(padehal baru 5min je buat)
aku: belum pape da boring..ade gak kena penampar ngan aku ni...haha (sambil tu gulung laju2)
ade: meh ade tlg gulung gak....
iya: alamak..laju la plak....(smbil berlagak la gamkan riben tu..)..terror x ya???
aku: fuiyooo...terror giler....terrorist....
ade: haha...mmg terror...

tetiba aku terpikir sesuatu.....haha

aku: wei...aku pelik..nape kata dasar terrorist iaitu pengganas tu terror....????ape maksud terror yer??
iya: terror tu hebat la....
aku: (ngan rasa xpuas atinya)...wahid..cuba ko tgk kamus tu..(kebetulan kamus tu ade kat sblh)..

wahidah ngan lurusnya mengikut arahan aku selaku kakak beliau..haha

ade: terror tu maksudnya ketakutan yg teramat sgt ngan org yang menyusahkan....sambil tu bukak gak kamus dewan mane tau ade perkataan BM terer...haha...xdepn......
 aku: abis kalo hebat panggil ape??
ade: profound ngan great...
iya: pasni kalo org ckp ya terror ya lempang je muka die..haha

tu la perbualan akademik aku n adik2 aku..haha...selama dekat 2 dekad stgh aku hdp..aku baru tau maksud terror tu....selama ni aku rasa terror ni hebat je....haha....

p/s: salah aku ke sbb dari kecik perkataan terror ni digunakan....ke sbb aku tdo masa kelas english??setau aku..aku xpnh tdo dalam kelas pn masa belajar dl....haha...ke salah org melayu yg suka salah guna perkataan english ni...sbb nampak cam best je terror...tetiba aku terpikir..kalo la aku jmpa mat2 salleh yg ngah wat aksi2 hebat ni...aku dtg kat die....pas tu aku tegur..." sir u r so terror," ape la die akan wat kat aku???hahah....kena sepak gak kot........wakakaka.........
..

2 comments:

hafeez on May 26, 2010 at 10:29 AM said...

pasni harap ada lagi ek persembangan ilmiah ni ek..hehehee

DaLiLa on May 26, 2010 at 11:12 AM said...

insyaallah....hehe.....bgus bg mereka yg xtau...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino