SpOnSoR

Tuesday, June 14, 2011

I cant live without u...u...and u...



Tengok tajuk entri je gempak...haha...tapi xgempak mana pn...aku nak share ngan korang 5 perkara yg korang xleh hidup tanpanya....(kalo aku la..orang lain aku xtau...aku yakin korang jugak sangat memerlukan barang2 ni dalam hidup korang..)



1. Mobile Phone/Handphone/ Telefon Bimbit..
Hello...sape je yg xde hp kat zaman yg serba moden ni..makcik jual kuih pn ada...mat bangla pn ada...budak sekolah rendah pun ada...budak sekolah tadika pn ada...(kadang2 canggih dari hp kita)...tipula kalo korang xde hp di zaman millenium ni...Aku yakin lebih 50% xleh hdp tanpa hp diorg..xcaya cuba kalo korang terhilang phone korang..msti esok da beli baru walaupun yg 2nd hand pny.....betul x??



2. Tv & Internet
aku leh hdp kalo ada tv xde internet...aku leh hidup kalo ade internet xde tv...aku akan hidup dengan senang hati kalo aku ade tv dan internet...aku akan mati kutu kalo tv xde internet xde....(sbb tu gunanya hp..leh dgr lagu ketika waktu bosan sebegini)...cth korang kat opis, msti korang chek fb, twitter ari2 kan??aku kalo xde salah satu ni msti aku jadi katak bawah tempurung..xtau pape pasal dunia luar..nak beli paper aku malas..sbb nnt semak umah aku...hahaha


3. Computer/Laptop
Kalo korang ade internet tapi xde benda alah ni korang nak chek tang mana internet tu???aku yakin lebih 50% isi rumah kat malaysia ada computer or laptop ni...benda ni la digunakan utk wat assignment, wat kerja, wat buku skrap, main game (walaupun xde ps3,psp,xbox benda ni la penggantinya), album gambar jugak kot..sbb gambar dalam digital sumer simpan dalam laptop/computer...



 4.Iron aka seterika
Bagi aku yang pentingkan kecantikan dan kekemasan (chewah cantik n kemas sangat la kan) benda ini amat diperlukan...aku nak tanya berapa ramai antara kita yang iron baju kalo g opis, kelas mahupun sekolah???kalo korang xde iron or iron korang rosak msti korang sanggup pnjam kat jiran xpun pnjam budak bilik sekolah...kalo xde jugak msti korang x g sekolah or kerja kan??






















5. Extension
yang ni 100% aku yakin semua rumah ada...tipu la kalo korang xperlukan benda alah ni...kalo xde cmane korang nak caj h/p, tgk tv, main laptop or seterika baju at the same time..pulak2 yg dok bilik sewa dalam bilik ada satu je plug...msti benda ni jgk korang guna...terima kasih pada pereka extension ni..hahaha

2 comments:

kotak bulat on June 15, 2011 at 9:00 AM said...

hehehe.. iron wajib ada bila pegi mne2 lama...

DaLiLa on June 15, 2011 at 10:13 AM said...

kalo bercuti xde iron pn xpe...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Twitter

CutE GiFtS

 

M.3.S S.3.N.t.!.M.3.N.t.S Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino